ALLEEN DE BESTE GADGETS VOOR DE FANATIEKE FIETSER - GRATIS LEVERING IN NL + BE

News

Fietshelm met verlichting voor minder ongelukken

Fietshelm met verlichting voor minder ongelukken

Meta-omschrijving: Ben jij op zoek naar een fietshelm met verlichting? Dankzij de SuperSafe Helm met USB oplaadbare veiligheidslichten ben je goed zichtbaar in het verkeer.

 

In deze blog vind je meer uitleg over de SuperSafe fietshelm met verlichting! Vanuit de hele wereld staan wij Nederlanders bekend om onze fietscultuur! Draait het tijdens het fietsen om veiligheid, dan scoren direct een stuk minder goed.

Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek kwamen er bijvoorbeeld in 2019 ruim 200 fietsers om het leven door een verkeersongeluk. Het is dus altijd verstandig om tijdens het fietsen een veiligheidshelm te dragen.

Misschien vind je de meeste fietshelmen niet direct de meest modieuze toevoeging aan de rest van je fietskleding. Toch behoort dit onmisbare item tot één van de belangrijkste manieren om jezelf tijdens een fietstocht te beschermen tegen ongelukken.

Je verlaagt hiermee niet alleen de kans op een dodelijk ongeluk. Je zorgt er zo namelijk ook voor dat je deze zomer met een veilig gevoel op de fiets kunt stappen. Zonder dat je bijvoorbeeld plotseling wordt aangereden en met spoed in het ziekhuis belandt.

Fietshelm met oplaadbare USB verlichting voor extra veiligheid

Naast het aantal verkeersdoden vinden er jaarlijks nog talloze verkeersongelukken met fietsers plaats. Het dragen van een fietshelm met verlichting is dus zeker geen overbodige luxe.

Het is namelijk niet voor niets verplicht om in veel gebieden van Duitsland een fietshelm te dragen. Op het moment dat je bijvoorbeeld tegen een auto aanbotst, zorgt zo'n helm ervoor dat de harde klap tegen je hoofd beter wordt opgevangen.

De meest belangrijke redenen dat fietsers worden aangereden is het feit dat ze vaak slecht zichtbaar zijn voor automobilisten. Bij het dragen van een fietshelm met oplaadbare USB verlichting, heb je tijdens het fietsen natuurlijk een stuk minder kans op een fataal verkeersongeluk.

De SuperSafe fietshelm zorgt ervoor dat je beter zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Hij beschikt immers over veiligheidslichten aan de voor, zij- en achterkant van de helm. De 2000ma leds zorgen ervoor dat je vanuit alle kanten zichtbaar bent op de fiets.

Hiermee draag je niet alleen bij aan je persoonlijke veiligheid, maar je zorgt ook dat de veiligheid van andere weggebruikers niet in gevaar wordt gebracht. In totaal verminder je zo namelijk aanzienlijk de kans op een dodelijk fietsongeluk.

Zeker als je geen normale fiets hebt maar beschikt over een e-bike. Met een elektrische fiets raas je namelijk met forse snelheid over het fietspad en heb je dus ook drie keer zoveel kans op een dodelijk ongeval.

Andere populaire opties zijn de Lumin fietshelm en de Luminos fietshelm.

Deze zijn beide voorzien van ingebouwde verlichting maar hebben een ander design dan de supersafe helm. Dit gaat dus meer om persoonlijke smaak maar ze zijn alle 3 perfect voor de dagelijkse fietser. 

Kenmerken van fietshelm met oplaadbare USB verlichting

Hieronder staan alvast wat belangrijke kenmerken van de SuperSafe fietshelm op een rijtje. Zo krijg je hopelijk een beter beeld betreft de mogelijkheden van een fietshelm met oplaadbare USB verlichting.

Vanuit elke hoek zichtbaar

Dankzij de SuperSafe helm is de kans onwijs groot dat je tijdens het fietsen wordt gezien door auto's, vrachtwagens en andere weggebruikers. Je bent namelijk goed zichtbaar vanuit elke hoek. Zoals hierboven ook al staat omschreven loop je zo dus een stuk minder kans op een dodelijke botsing.

Waterdichte fietshelm met verlichting

Het verbaast je misschien maar deze fietshelm met verlichting is waterdicht. Ondanks de ledlampen en usb-aansluiting is de SuperSafe fietshelm waterdicht. In principe kan hij dus wel tegen een regenbui.

Een ding is wel van belang om hierbij te vermelden. Ben je namelijk genoodzaakt om voor langere tijd door de regen te fietsen, dan kan het best zijn dat de helm na verloop van tijd wat regendruppels doorlaat.

Drie lichtstanden

Je kunt de verlichting van de SuperSafe helm op drie verschillende standen instellen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor direct licht, of knipperlicht. Ook is het mogelijk om de kleur van het licht naar wens aan te passen.

Instelbare maat

De maat van deze fietshelm met verlichting kun je passend maken voor iedereen. Via een draaiknop op de achterkant kun je maat van de fietshelm instellen.

Het is belangrijk dat de helm strak om je hoofd blijft zitten. Zo heb je minder snel de kans dat die per ongeluk afvliegt tijdens het fietsen. Daarnaast zorgt dit ook gewoon voor een optimale bescherming in het geval van een ongeluk.

Langdurige gebruikstijd

Dankzij de verschillende standen voor het licht, beschikt deze moderne fietshelm over een variërende gebruikstijd. Je kunt de stand voor de verlichting makkelijk instellen via het paneel op de achterkant van de helm.

De totale gebruikstijd van de verlichting is natuurlijk ook afhankelijk van de lichtsterkte.

 • Sterk: 4 uur
 • Zwak: 9 uur
 • Flash: 24 uur

Maak je alleen gebruik van het licht aan de zijkant van de helm? Dan kun je ongeveer één maand lang met verlichting fietsen, voordat de accu helemaal leeg is.

Comfortabele pasvorm

De binnenkant van de fietshelm beschikt over een zachte stof die voldoende zuurstof doorlaat tijdens het fietsen. De helm krijgt zo dus een onwijs comfortabele pasvorm, zodat je de helm langdurig kunt dragen. Bovendien zorgt dit ervoor dat je tijdens het fietsen geen last hebt van kleine irritaties.

USB oplaadbare verlichting

De verlichting van de SuperSafe fietshelm is oplaadbaar. Deze bevat namelijk een kleine usb-aansluiting zodat je nooit meer zonder licht hoeft te fietsen. Uiteraard komt de SuperSafe helm standaard met een oplaadkabel. Hiermee kun je de ledverlichting zelfs onderweg ergens snel en makkelijk opladen.

Multifunctionele fietshelm met verlichting

Wat veel mensen vergeten bij het aanschaffen van een degelijke fietshelm met verlichting, is dat je de helm ook voor andere doeleinden kunt gebruiken. Je kunt hem bijvoorbeeld ook dragen tijdens het skiën, snowboarden, schaatsen of skeeleren.

Bovendien is de led verlichting ideaal om bijvoorbeeld als hands-free lamp te gebruiken tijdens een boswandeling of activiteiten in het donker.

30 dagen garantie

Stel dat je besluit deze fietshelm met led verlichting te kopen, dan ben je verzekerd van een 30 dagen garantietermijn. Het kan namelijk altijd voorkomen dat je toch niet helemaal tevreden bent over de SuperSafe helm.

Tijdelijke Zomer Actie

Op de website Plattebandd.nl bespaar je tijdelijk 100 euro bij aankoop van de Supersafe helm. Wacht dus zeker niet te lang en zorg dat je helemaal klaar bent voor het fietsseizoen!

 

P.S. Wij hebben in totaal 3 fietshelmen met ingebouwde verlichting. Bekijk hier alle helmen of hier de Lumin en hier de Luminos. 

Wat Is De Beste Manier Om Een Fietsband Op Te Pompen?

Wat Is De Beste Manier Om Een Fietsband Op Te Pompen?

CO2 fietspomp: handmatige of elektrische fietspomp?

Meta-omschrijving: Hier vind je duidelijke uitleg over een CO2 fietspomp. Aan de hand van diverse kenmerken, vergelijken we de handmatige met de elektrische fietspomp.

 

In deze blog vind je de meest belangrijke feiten over verschillende fietspompen uitgelegd. Aan de hand van een aantal essentiële kenmerken, vergelijken we hier de CO2 fietspomp, handmatige fietspomp en de elektrische fietspomp.

Elke fietser kent de vervelende situatie dat je tijdens het fietsen een lege band hebt. Als je fietsband bijna leeg is, dan kun je gebruik maken van een CO2 fietspomp, of een kleine fietspomp. Hieronder staan de belangrijke voor- en nadelen van elke variant uitgelegd, zodat je de beste beslissing kunt nemen.

Hoe werkt een CO2 fietspomp?

Een CO2 fietspomp bestaat meestal uit twee verschillende delen. Ten eerste heb je het spuitmond en het tweede onderdeel is de daadwerkelijke bus. Een scherpe pin zorgt ervoor dat de lucht in de leeggelopen band wordt gepompt. Verder heb je een CO2 patroon nodig, die de lucht in het ventiel pompen.

Wat zijn de voordelen van een CO2 fietspomp?

 

Een CO2 fietspomp heeft diverse voordelen ten opzichte van een normale fietspomp. Hieronder staan een aantal van de meest belangrijke voordelen op een rijtje!

 1. Tijd besparend: een CO2 fietspomp is tijdbesparend omdat je hiermee een lege band sneller hebt opgepompt dan een normale fietspomp. Als je een lekke band hebt, dan vult een CO2 fietspomp de binnenband snel met lucht zodat je binnen een paar minuten weer op de fiets zit.
 2. Weinig inspanning: in tegenstelling tot een handmatige fietspomp werkt een CO2 fietspomp onder hoge druk. Je kunt dus moeiteloos je band oppompen. Het enige wat je hoeft te doen is de pomp op het ventiel te plaatsen en voor een paar seconde druk uitoefenen.
 3. Compact formaat: een CO2 fietspomp is compact (ongeveer zo groot als uw duim), en hierdoor makkelijk mee te nemen in je rugzak of bevestigd aan het frame van je fiets. Ze zijn bovendien ontzettend licht, waardoor je ze moeiteloos met je mee kunt nemen.
 4. Makkelijk in gebruik: als het gaat om het oppompen van een lege band, dan wint een CO2 fietspomp van de traditionele fietspomp. Deze variant zorgt voor een goede afdichting tussen het ventiel en de pomp. Je geeft namelijk een paar snelle stoten met lucht en je lege band is weer opgepompt.

Een CO2 fietspomp is ideaal voor iedereen die weinig tijd heeft. Het is trouwens altijd een goed idee om een ​​paar CO2 patronen mee te nemen. Je weet maar nooit wanneer je last krijgt van de volgende lekke band.

Hoe werkt een elektrische fietspomp?

Een elektrische fietspomp werkt door middel van een kleine compressor die lucht onder druk in de lege band pompt. Je kunt de grootte en het gewicht van een elektrische fietspomp vergelijken met die van een CO2-pomp.

Bij deze moderne fietspomp heb je geen extra luchtpatronen nodig. Je kunt deze fietspomp namelijk makkelijk opladen via USB. Wat een elektrische fietspomp speciaal maakt is het feit dat je deze fietspompen voor de meest uiteenlopende doeleinden kunt gebruiken.

De kwaliteit van zo'n fietspomp wordt pas echt duidelijk wanneer je bedenkt dat je hiermee bijvoorbeeld ook je smartphone kunt opladen. Je gebruikt het apparaat namelijk ook als een soort powerbank.

Voordelen van een elektrische fietspomp

Een elektrische fietspomp heeft ook behoorlijk wat interessante voordelen. Hieronder staan de meest belangrijke voordelen nog even kort op een rijtje!

 1. Lichtgewicht & compact: een elektrische variant weegt bijna niets en is vaak zo compact mogelijk gehouden.
 2. Powerbank: soms kun je een elektrische fietspomp ook als powerbank gebruiken. Zo is je smartphone gegarandeerd verzekerd van een volle batterij. Dit geldt natuurlijk ook als je bijvoorbeeld een heel weekend onderweg bent.
 3. Multifunctioneel: Deze fietspomp kun je meestal ook gewoon gebruiken om een scooterband, autoband en andere band op spanning op te pompen.
 4. Makkelijk in gebruik: je hoeft zelf bijna geen moeite te doen, want deze fietspomp doet al het zware werk voor je. Hierdoor ben je binnen no-time weer onderweg.
 5. Past op elk ventiel: een elektrische fietspomp past meestal op diverse ventielen. Je kunt hiermee werkelijk van alles oppompen. Denk bijvoorbeeld aan een basketbal, voetbal, luchtbed en luchtkussen.
 6. Hoge druk: je kunt onder hoge druk lucht in je lege band pompen. Gemiddeld ligt deze druk rond de 10 BAR waardoor het slechts enkele seconde duurt voordat je band weer op spanning staat.

Hoe werkt een handmatige fietspomp?

Een handmatige fietspomp vertrouwt meestal nog op de meest standaard techniek om je fietsband op te pompen. Aangezien je handmatig de lucht in de band moet pompen zul je geen nieuwe recordtijden gaan neerzetten met een handmatige fietspomp.

Toch bestaan er tegenwoordig meer dan genoeg mogelijkheden, waardoor het interessant zou kunnen zijn om een handmatige fietspomp te kopen.

Voordelen van een handmatige fietspomp

Het gebruiksgemak van een handmatige fietspomp is grotendeels afhankelijk van het type. Deze fietspompen kunnen namelijk ook gewoon onder behoorlijk druk je band oppompen. Je zult echter handmatig de pomp moeten bedienen.

Het is dus maar net hoeveel energie je wilt gebruiken om je lege band weer terug op spanning te brengen. De belangrijke voordelen van deze fietspomp staan hieronder kort uitgelegd.

 1. Compact formaat: vanwege het kleine formaat zijn de meeste varianten net zo makkelijk mee te nemen als veel andere fietspompen.
 2. Werkt altijd: de moderne technologie van tegenwoordig opent natuurlijk veel nieuwe deuren. Toch is het verstandig om niet 100% te vertrouwen op een CO2- of elektrische fietspomp. Als de technologie je door wat dan ook in de steek laat, kun je namelijk altijd nog vertrouwen op de handmatige fietspomp.
 3. Hoge druk: soms kun je met een handmatige fietspomp onder behoorlijk druk je band oppompen. Deze kleine fietspomp levert bijvoorbeeld een druk van 160 PSI. Dit is ruim voldoende om zonder moeite een binnenband weer op spanning te brengen.
 4. Lichtgewicht: de meeste fietspompen waarmee je handmatig moet pompen, die wegen over het algemeen niet meer dan een paar 100 gram. De meeste handmatige fietspompen zijn namelijk gemaakt van lichtgewicht aluminium, waardoor je ze makkelijk op de fiets kunt meenemen.
 5. Multifunctioneel: het kost je misschien iets meer moeite, maar ook een handmatige fietspomp kun je gebruiken om bijvoorbeeld een voetbal of luchtbed op te pompen.

 

 

 

Dit Zijn de 10 Fiets Blessures Die je MOET Vermijden Deze Zomer!

Dit Zijn de 10 Fiets Blessures Die je MOET Vermijden Deze Zomer!

Fietsblessures: top 10 blessures op de fiets

Meta-omschrijving: Zit jij graag op de fiets, maar ben je kwetsbaar voor blessures? In deze blog vind je de top 10 met de meest voorkomende fietsblessures.

 

In dit artikel vind je meer informatie over de meest voorkomende fietsblessures. Veel Nederlanders stappen sinds de 19e eeuw regelmatig op de fiets. Fietsen is hiermee één van de beste manieren om op gewicht te blijven en je gezondheid binnen no-time te verbeteren.

Het is namelijk een intensieve cardio-oefening waarmee je het hele lichaam tegelijk kunt trainen. Geen wonder dus ook dat het aantal fietsers in de wereld blijft toenemen.

Hoe raak je geblesseerd op de fiets?

Ongeveer de helft van alle fietsers heeft last van blessures. De meeste fietsblessures zijn het gevolg van te veel intensieve bewegingen maken, of andere ongelukken die plotseling gebeuren zoals: van je fiets vallen, platte banden en botsingen. Deze kunnen leiden tot de meest uiteenlopende blessures. Deze staan hieronder op een rijtje voor je!

De meeste fietsblessures ontstaan ​​bij fietsen met een te hoge snelheid. Lichte verwondingen zoals schaafwonden zijn over het algemeen de meest voorkomende blessures. Zware verwondingen zijn vaak het gevolg van een botsing met een andere weggebruiker. Hierbij lopen mannen en kinderen tussen de 9 en 15 jaar de meeste blessures op.

Veelvoorkomende fietsblessures

Sommige blessures op de fiets zijn erg moeilijk te voorkomen. Je kunt jezelf echter goed beschermen op de fiets om de schade zoveel te beperken. Veel blessures ontstaan door een slechte houding op de fiets. Het voorkomen hiervan is dus slechts een kwestie van je rug en schouders recht houden.

Kniepijn

Kniepijn is ongetwijfeld één van de meest voorkomende fietsblessures. Veel fietsers zetten hun voeten op de pedalen met kleine schoenplaatjes. Dee zitten bevestigd aan de onderkant van de fietsschoenen. Wanneer deze schoenplaatjes niet correct geplaatst zijn, dan is het resultaat hiervan een scherpe kniepijn die niet zomaar zal verdwijnen.

Er bestaat veel uitleg over hoe de schoenplaatjes het beste geplaatst kunnen worden. Een knieblessure ontstaat meestal bij overbelasting van de knie. Een correcte plaatsing van de schoenplaatjes kan behoorlijk schelen.

Nekpijn

Nekpijn is één van de vervelende fietsblessures die meestal wordt veroorzaakt door overbelasting van de nekspieren. Deze spieren beginnen bij de onderkant van je hoofd en lopen langs de zijkanten van je nek door tot aan je schouders.

Deze spiergroep wordt vaak overbelast, omdat deze groep tijdens een lange fietstocht het gewicht van je hoofd continu in dezelfde positie moeten houden.

Zorg er dus voor dat je beschikt over een fiets, die goed past bij de afmetingen van je lichaam. Zorg er ook voor dat je rechtop blijft zitten. Ontspan om de zoveel tijd even bewust je schouders en controleer daarbij ook direct je houding.

P.S. Dit gaat nekpijn tegen

Pijn aan de onderrug

Een lange fietstocht zorgt ervoor dat je voor een langere periode in dezelfde houding blijft zitten. Dit is een probleem voor fietsers omdat de natuurlijke positie van het fietsen veel spanning veroorzaakt ter hoogte van je onderrug. Zonder dat je hier zelf erg in hebt, kan deze verkeerde houding uiteindelijk ook tot andere fietsblessures leiden.

Als je tijdens het fietsen meer snelheid probeert te maken, zul je merken dat je rug continu krom staat. Dit kan natuurlijk snel leiden tot pijn aan je onderrug. Zorg ervoor dat tijdens het fietsen je rug zoveel mogelijk in een rechte blijft staan.

Achillespeesontsteking

Dit is een van die fietsblessures die veroorzaakt wordt door een ontsteking aan je achillespees. Zorg ervoor dat de afmetingen van de fiets waarop je rijdt correct zijn en dat je schoenplaatjes goed zijn gepositioneerd.

Als je pijn rond je achillespees voelt, stop dan even met fietsen en neem een paar dagen pauze. Mocht er een zwelling ontstaan, leg er dan desnoods wat ijs op. Check trouwens ook om de zoveel tijd de positie van je fietszadel. Zorg ervoor dat deze niet te hoog is, want dan zullen je tenen continu naar beneden wijzen waardoor je kuitspieren overbelast kunnen raken.

Stijve spieren

Misschien weet je het zelf niet, maar je kuiten en hamstrings zijn waarschijnlijk veel te strak. Je voelt het zelf niet tijdens het fietsen omdat je lichaam zich heeft aangepast aan de bewegingen. Probeer daarom eens een rekoefening die verder niets met fietsen te maken heeft en je zult de pijn voelen. Voordat je op de fiets stapt altijd even een korte warming-up en ook weer uitfietsen als je klaar bent. Stretch daarbij je spieren totdat ze weer flexibel zijn.

Zadelpijn

Dit is een fietsblessure die zich vaak pas ontwikkelt na enkele uren in het zadel te hebben gezeten. De wrijving tussen je huid, kleding en het zadel kan namelijk leiden tot irritatie en roodheid van de huid.

Zorg dat het zadel niet te hoog staat en draag altijd een fatsoenlijke fietsbroek. Ook het gebruik van een verzachtende crème kan deze zadelpijn al behoorlijk wegnemen.

*Bekijk hier zadels de zadelpijn verminderen*

Voeten raken gevoelloos

Soms ontwikkel je fietsblessures aan je voeten zonder dat je hier zelf bewust van bent. Geen paniek, dit komt namelijk vaker voor dan je denkt. Een veelvoorkomende oorzaak van dit soort blessures zijn te kleine fietsschoenen.

Zoals hierboven ook al staat omschreven is het van belang dat je schoenplaatjes niet te ver naar voren staan. Fietsen door een heuvelachtig landschap zal deze symptomen meestal erger maken dan ze al zijn.

Dit heeft vooral te maken met de druk die tijdens het fietsen ontstaat op je voeten. Zorg er dus voor dat je schoenen niet te strak zitten. Ook belangrijk hierbij is dat je schoenen niet te smal zijn voor de vorm van je voeten. Ook maakt een goed paar Sokken verschil

Spiervermoeidheid

De spieren van professionele wielrenners is vaak erg indrukwekkend om naar te kijken. Dat komt omdat professionals hun spieren dagelijks gebruiken om te fietsen.

Het is dus ook geen wonder dat deze spieren van tijd tot tijd een pauze nodig hebben. Deze tijd is nodig om weer helemaal te herstellen. Als je spieren door lange fietstochten moe worden, dan slaat de verzuring snel toe en beginnen ze pijn te doen.

Een spiermassage wil hierbij nog wel eens wonderen verrichten. Je kunt ook een tap gebruiken die je voor elke fietstocht aanbrengt. Probeer sommige spiergroepen om de zoveel tijd even te laten ontspannen terwijl je de meer druk uitoefent op andere spiergroepen.

De beste fietsbrillen voor bescherming & veiligheid voor zomer 2020

De beste fietsbrillen voor bescherming & veiligheid voor zomer 2020

Meta-omschrijving: Ben je toevallig op zoek naar een nieuwe fietsbril? Hier vind je de beste fietsbrillen voor beter zicht op de weg en bescherming tegen elk weertype.

 

 

Fanatieke fietsers en wielrenners weten hoe belangrijk het is om een fietsbril te dragen. Daarentegen zijn er nog altijd genoeg mensen die hier simpelweg het nut niet van inzien. In dit artikel zetten wij onze beste fietsbrillen op een rij, zodat je de volgende keer beter beschermt bent op de fiets.

Allereerst staat hieronder even kort uitgelegd waarom het verstandig is om een fietsbril te dragen. Zo krijg je hopelijk een duidelijk beeld over de verschillende kenmerken van onderstaande varianten.

Waarom is het verstandig om een fietsbril te dragen?
Er zijn genoeg redenen om een fietsbril te dragen. De beste fietsbrillen zorgen ervoor dat je beter beschermt bent tegen allerlei weersomstandigheden. Denk bijvoorbeeld eens aan de laaghangende zomerzon, die 's avonds altijd zo grandioos in je gezicht kan schijnen.

Voor de veiligheid van fietsers (en andere weggebruikers) vormt deze laaghangende zon een behoorlijk probleem. Soms schijnt deze zon zo fel dat je bijna verblind wordt op de fiets. Hierdoor kun je tijdelijk geen duidelijk zicht hebben op de weg.

Echter brengt een fikse regenbui natuurlijk ook veel risico's met zich mee. Dit heeft vooral te maken met de regen, die op het wegdek is gevallen. Fiets je hier namelijk doorheen dan is de kans groot dat je vroeg of laat wat in je ogen krijgt.

Niet alleen waterspetters en modder, maar ook minuscule steentjes kunnen je zichtveld blokkeren. Dit is natuurlijk exact de reden waarom al die mountainbikers een fietsbril dragen.

Uiteraard wil je die hevige windstoten hier in Nederland niet vergeten. Zeker op de fiets kan zo'n sterke windstoot je zicht op de weg tijdelijk wegnemen. Bovendien kan er plotseling iets kleins in je ogen waaien, waardoor je niet meer kunt zien.

Met een degelijke fietsbril heb je tijdens dat rondje fietsen dus betere bescherming tegen het weer. Daarnaast draag je hiermee ook bij aan de verkeersveiligheid van jezelf en andere weggebruikers.

Kenmerken van de beste fietsbrillen

Bij het kopen van een fietsbril wil je rekening houden met een aantal belangrijke kenmerken. De beste fietsbrillen voor wielrenners, die verschillen namelijk behoorlijk met de beste modellen voor mountainbikers.

Denk bijvoorbeeld aan het design, pasvorm, materiaal, uv-bescherming van de brilglazen en de mate van condensvorming. Vooral de vorming van condens aan de binnenkant van een fietsbril is een veelvoorkomend probleem.

Bij sommige fietsbrillen zijn de glazen voorzien van een anti-condenslaag. Anderen beschikken weer over ventilatie waardoor de binnenkant van de glazen minder snel zal beslaan.

De beste fietsbrillen voor bescherming & veiligheid

Hieronder staan de beste fietsbrillen van plattebandd.nl op een rijtje. Onderstaande modellen beschikken over een aantal unieke kenmerken. Zo kan iedereen gegarandeerd een geschikte fietsbril vinden.

REGENBOOG - Fietsbril 'Oakley' style

De Regenboog fietsbril is ongetwijfeld één van de beste fietsbrillen binnen ons assortiment. Het moderne 'Oakley' design sluit verrassend goed af rondom je ogen. Op de fiets heb je zo dus geen last meer van zon, wind en ander factoren die je zichtveld mogelijk verstoren.

beste fietsbril zomer 2002

Deze fietsbril is verkrijgbaar in diverse kleuren en wordt gedragen door de meeste professionals in de fietssport. Bovendien kun je deze bril ook gewoon als normale sportbril gebruiken. Hij komt bijvoorbeeld ook prima tot zijn recht tijdens de wintersport of op de schaatsbaan.

Nomad - Fietsbril met polaroid glazen

Ook deze variant is ongetwijfeld een van de beste fietsbrillen verkrijgbaar op onze website.

Dankzij de polaroid glazen heb je geen last van het zonlicht. De gekleurde glazen zijn gemaakt van polycarbonaat en zorgen ervoor dat het zonlicht wordt gefilterd. hierdoor zal zowel de lichtintensiteit als de schittering van het zonlicht afnemen.

sport fietsbril zomer 2020

Deze fietsbril komt samen met een stevige brillenkoker en een zwart schoonmaakdoekje. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en is natuurlijk ook geschikt voor andere sporten.

LYKO - Gepolariseerde fietsbril

De LYKO set bestaat uit een fietsbril met verwisselbare lenzen. Dankzij deze extra lenzen kun je de lichtintensiteit helemaal naar wens aanpassen. Dit is natuurlijk ideaal als je op de fiets zit, omdat je ogen zo veel minder belast worden.

triatlon sportbril zomer 2020

Deze lichtgewicht bril is gemaakt van 100% kunststof zodat hij tijdens langere fietsritten geen vermoeidheid rond de neus veroorzaakt. Naast het extra setje lenzen komt de LYKO in een stevige opbergkoker en klein zwart reishoesje.

AEROMASTER - Fietshelm met ingebouwde magnetische fietsbril

De AEROMASTER mag zeker niet ontbreken in deze lijst met de beste fietsbrillen van onze site.

Met dit product sla je twee vliegen in een klap. Je krijgt namelijk een aerodynamische fietshelm met een ingebouwde fietsbril.

fietsbril en helm in een zomer 2020

De bril is magnetisch waardoor je hem makkelijk kunt verwijderen en dus ook apart kunt gebruiken.

De lens biedt UV-bescherming voor je ogen en zorgt er tevens voor dat je geen last hebt van regen, stofdeeltjes en andere factoren die je zichtveld kunnen belemmeren.

GEKKO Fietsbril met UV bescherming

De GEKKO fietsbril is een must voor de fanatieke wielrenners onder ons. Deze fietsbril komt met vijf verwisselbare lenzen en een kunststof montuur.

fietsbril zomer 2020 met meer glazen

Daarnaast zorgt het huidvriendelijke materiaal van de neussteuntjes voor minder vermoeidheid rondom de neus. Ook beschikt deze variant over een setje uv-beschermende glazen. Zo zijn je ogen verzekerd van een optimale bescherming tegen de zon.

ROCKER - Fietsbril met gepolariseerde glazen

Afsluitend in dit rijtje met de beste fietsbrillen van plattebandd.nl is de ROCKER. Deze bril is geliefd bij menig fietssporter. De set bestaat uit verwisselbare polaroid lensen, trendy opbergkoker, zwart reishoesje en handig omhangkoord.

Wat deze fietsbril uniek maakt zijn de fotochrome lenzen. Deze krijgen uit zichzelf een donkerder tint wanneer ze worden blootgesteld aan zonlicht. Haal je de glazen uit de zon dan keren ze binnen no-time weer terug naar een heldere tint.

beste fietsbril zonnebril zomer 2020 fietstocht nederland fietstocht belgie

Ze hebben ongeveer 40 seconden nodig om volledig donker te worden en ongeveer 2 - 5 minuten om weer helder te worden. Zo maakt het in principe niet uit in welke weersomstandigheden je fietst. Met deze fietsbril geniet je namelijk bij elk weertype van een optimale blik op de weg.

Nog meer fietsbrillen?

Heb je na het lezen van ons lijst met beste fietsbrillen nog geen passende fietsbril gevonden? Check dan het volledige assortiment op platteband.nl.

Top 7 fiets tips om je voor te bereiden op de zomer van 2020

Top 7 fiets tips om je voor te bereiden op de zomer van 2020

 

Meta-omschrijving: Ben jij van plan te gaan fietsen aankomende met beter weer? Lees hier dan de top fiets tips om je voor te bereiden op de zomer.

 

Fietsen, wandelen of hardlopen. Het zijn hobby’s van veel mensen. Op deze manier kun je namelijk heerlijk in de natuur ronddwalen en sportief bezig zijn. De zomer komt er weer aan, dus voor veel mensen dan ook de perfecte tijd om deze hobby’s weer op te pakken. Ben jij geïnteresseerd geraakt in fietsen? Dan staan hier de top fiets tips om je voor te bereiden op de zomer.

 1. De juiste materialen

Allereerst is het noodzakelijk om een fijne fiets aan te schaffen. Je kunt bijvoorbeeld bij de lokale fietsenwinkel een kijkje nemen naar verschillende exemplaren. Bij een fietsenwinkel zijn ze gespecialiseerd in alles omtrent fietsen. Zij kunnen jou dus goed adviseren welke fiets het beste bij jou past. Ben je een beginner op het gebied van fietsen? Overweeg dan om een racefiets aan te schaffen.

 

De fiets alleen is echter niet genoeg. Het is ook belangrijk om het juiste zadel te kiezen, dit kan een hoop verschil uitmaken tijdens het rijden. Het is namelijk onprettig wanneer het zadel niet lekker zit. Een langere stoel met een uitsparing is over het algemeen het beste zadel om op te fietsen. Bij de fietsenwinkel kunnen ze je verder adviseren over verschillende soorten zadels. Je kunt natuurlijk ook reviews lezen op het internet.

 

Als laatste is het handig om te kijken welke losse onderdelen nog meer relevant zouden kunnen zijn. In sommige landen of gebieden is het verplicht om een helm te dragen. Als jij van plan bent een flink stuk te gaan fietsen, wordt het dragen van een helm sowieso aangeraden. Misschien wil je verder nog investeren in een goed slot voor als je onderweg ergens een pauze wilt maken. Goede fietsverlichting is daarnaast weer cruciaal voor fietstochten in de avonden. Verder doe je er verstandig aan een kleine reparatieset aan te schaffen en een minipomp voor het geval van nood.

 

 1. Controleren van de onderdelen

 

Nu je een goede fiets hebt gevonden of je eigen exemplaar gebruikt, is het tijd om de fiets na te kijken. Je wilt niet tijdens de fietstocht in de problemen komen, omdat je dit hebt gelaten voor wat het is. Pomp bijvoorbeeld de wielen op indien dit nodig is en controleer of de remmen, ketting en versnellingsbakken in goede staat verkeren. Misschien kan de ketting wel een oliebeurt gebruiken. Check ook nog altijd of de stoel op de juiste hoogte staat. Dit controleer je door je hiel op het pedaal te plaatsen op het verste punt met een recht been.

 1. De kleding

Nu jouw fiets compleet en gecontroleerd is, zal je nog op zoek moeten gaan naar de juiste kleding. Je leest dit artikel omdat je je voor wilt bereiden op fietstochten in de zomer. Draag dus niet te dikke kleding als de temperaturen aan de hoge kant zijn. Verder wordt het afgeraden broeken te dragen die wijd zijn, aangezien deze in de ketting kunnen blijven hangen.

 

Hetzelfde geldt voor de bovenkleding. Deze kledingstukken zullen weliswaar niet in de ketting blijven hangen, maar het is enorm vervelend als jouw kleding steeds in de wind wappert. Draag dus bij voorkeur strakkere kleding. Ook al ga je fietsen in de zomer, neem toch een goed jack mee die jou beschermd tegen regen en wind. Daarnaast is het belangrijk om comfortabele sportschoenen of sportschoenen met gripbodems te dragen.

 

Vergeet geen zonnebrandcrème op te smeren. In de wind op de fiets heb je het misschien niet snel door, maar je zult snel verbranden tijdens een fietstocht in de zon. Afhankelijk van de locatie waar je gaat fietsen, kun je misschien speciale bescherming nodig hebben voor je benen en armen. Dit geldt vooral voor fietstochten in de bergen, waar je nooit zeker weet hoe het weer gaat verlopen.

 1. Drinken en eten

Bij jouw uitrusting hoort natuurlijk een stevig voedselpakket. Een van de top fiets tips om je voor te bereiden op de zomer is om veel eten en drinken mee te nemen voor onderweg. Tijdens het fietsen zal je namelijk gegarandeerd last krijgen van honger en dorst. Het wordt altijd geadviseerd water mee te nemen in een bidon en hier veel van te drinken. Het wordt zelfs aangeraden ieder uur minstens 500 ml water te drinken.

 

Verder lijkt het vanzelfsprekend dat gezond, vezelrijk voedsel het beste is voor een fietstocht. Denk aan groentes, fruit en brood. Koolhydraten en (magere) eiwitten doen het ook altijd goed tijdens het sporten.

Top 7 fietstips zomer 2020

 1. Plan je route

Het lijkt overbodig, maar het is aan te raden altijd iemand in te lichten dat je gaat fietsen en waarheen. Je weet maar nooit wat er onderweg gebeurt. Plan daarom altijd je route van tevoren. Een andere reden om de route van tevoren uit te stippelen, is omdat je meestal de weg niet kent. Nu ben je in de gelegenheid om uit te zoeken of de route veilig is. Je kunt met warme temperaturen zelf rekening houden met schaduw in bosrijke gebieden. Ook weet je op deze manier of je onderweg een stop tegenkomt voor het toilet of een rustpauze. Het veiligste is om te weten waar je bent.

 

Zorg er daarnaast voor dat je een opgeladen telefoon bij je hebt om te bellen voor een rit naar huis als je vastloopt. Breng ook altijd geld mee voor een onverwachte busrit.

 1. Noodsituaties

Ben jij van plan te gaan fietsen aankomende met beter weer? Een van de top fiets tips om je voor te bereiden op de zomer is namelijk heel erg belangrijk. Zoals al is gezegd, zal je altijd een opgeladen telefoon en geld mee moeten nemen. Je weet nooit hoe het loopt onderweg. Denk ook aan andere materialen voor noodsituaties, zoals een reserve binnenbandje, een pompje en een reparatieset.

 

Je hebt echter niet aan deze reparatieset en reserve binnenbandjes als je niet weet hoe je het moet gebruiken. Leer daarom voor de fietstocht hoe je een lekke band moet repareren en eventueel vervangen.

 1. Opbouwen

In het geval dat je een beginner bent, is deze tip erg toepasselijk. Voordat je aan de tocht begint, zal je je moeten beseffen dat je het beste met een kortere route kunt beginnen. Leg de lat niet meteen te hoog voor jezelf. Verhoog pas je kilometrage als je lichaam gewend raakt aan het rijden in de hitte. Vraag niet te veel van jezelf en hou er rekening mee dat je lichaam dit niet gewend kan zijn. Gewrichten en spieren zullen eerst moeten worden getraind voorafgaand aan tochten. Onderschat dan ook de gevolgen niet! Je kunt erg ziek raken onderweg of zelfs gewond. Begin daarom rustig en voer de kilometers en snelheid geleidelijk op.

 

Heb jij nou nog een goede fiets uitrusting nodig voor aankomende zomer? of het nou gaat om een helm, bril, handschoenen, kleding, pomp, verlichting, slot, Wat dan ook! Bij Platteband zit jij aan het goede adres. 

 

=> Bekijk hier ons assortiment fiets accessoires om jou fiets ervaring zo eenvoudig en leuk mogelijk te maken <=