De beste fietsbrillen voor bescherming & veiligheid voor zomer 2020

Meta-omschrijving: Ben je toevallig op zoek naar een nieuwe fietsbril? Hier vind je de beste fietsbrillen voor beter zicht op de weg en bescherming tegen elk weertype.

 

 

Fanatieke fietsers en wielrenners weten hoe belangrijk het is om een fietsbril te dragen. Daarentegen zijn er nog altijd genoeg mensen die hier simpelweg het nut niet van inzien. In dit artikel zetten wij onze beste fietsbrillen op een rij, zodat je de volgende keer beter beschermt bent op de fiets.

Allereerst staat hieronder even kort uitgelegd waarom het verstandig is om een fietsbril te dragen. Zo krijg je hopelijk een duidelijk beeld over de verschillende kenmerken van onderstaande varianten.

Waarom is het verstandig om een fietsbril te dragen?
Er zijn genoeg redenen om een fietsbril te dragen. De beste fietsbrillen zorgen ervoor dat je beter beschermt bent tegen allerlei weersomstandigheden. Denk bijvoorbeeld eens aan de laaghangende zomerzon, die 's avonds altijd zo grandioos in je gezicht kan schijnen.

Voor de veiligheid van fietsers (en andere weggebruikers) vormt deze laaghangende zon een behoorlijk probleem. Soms schijnt deze zon zo fel dat je bijna verblind wordt op de fiets. Hierdoor kun je tijdelijk geen duidelijk zicht hebben op de weg.

Echter brengt een fikse regenbui natuurlijk ook veel risico's met zich mee. Dit heeft vooral te maken met de regen, die op het wegdek is gevallen. Fiets je hier namelijk doorheen dan is de kans groot dat je vroeg of laat wat in je ogen krijgt.

Niet alleen waterspetters en modder, maar ook minuscule steentjes kunnen je zichtveld blokkeren. Dit is natuurlijk exact de reden waarom al die mountainbikers een fietsbril dragen.

Uiteraard wil je die hevige windstoten hier in Nederland niet vergeten. Zeker op de fiets kan zo'n sterke windstoot je zicht op de weg tijdelijk wegnemen. Bovendien kan er plotseling iets kleins in je ogen waaien, waardoor je niet meer kunt zien.

Met een degelijke fietsbril heb je tijdens dat rondje fietsen dus betere bescherming tegen het weer. Daarnaast draag je hiermee ook bij aan de verkeersveiligheid van jezelf en andere weggebruikers.

Kenmerken van de beste fietsbrillen

Bij het kopen van een fietsbril wil je rekening houden met een aantal belangrijke kenmerken. De beste fietsbrillen voor wielrenners, die verschillen namelijk behoorlijk met de beste modellen voor mountainbikers.

Denk bijvoorbeeld aan het design, pasvorm, materiaal, uv-bescherming van de brilglazen en de mate van condensvorming. Vooral de vorming van condens aan de binnenkant van een fietsbril is een veelvoorkomend probleem.

Bij sommige fietsbrillen zijn de glazen voorzien van een anti-condenslaag. Anderen beschikken weer over ventilatie waardoor de binnenkant van de glazen minder snel zal beslaan.

De beste fietsbrillen voor bescherming & veiligheid

Hieronder staan de beste fietsbrillen van plattebandd.nl op een rijtje. Onderstaande modellen beschikken over een aantal unieke kenmerken. Zo kan iedereen gegarandeerd een geschikte fietsbril vinden.

REGENBOOG - Fietsbril 'Oakley' style

De Regenboog fietsbril is ongetwijfeld één van de beste fietsbrillen binnen ons assortiment. Het moderne 'Oakley' design sluit verrassend goed af rondom je ogen. Op de fiets heb je zo dus geen last meer van zon, wind en ander factoren die je zichtveld mogelijk verstoren.

beste fietsbril zomer 2002

Deze fietsbril is verkrijgbaar in diverse kleuren en wordt gedragen door de meeste professionals in de fietssport. Bovendien kun je deze bril ook gewoon als normale sportbril gebruiken. Hij komt bijvoorbeeld ook prima tot zijn recht tijdens de wintersport of op de schaatsbaan.

Nomad - Fietsbril met polaroid glazen

Ook deze variant is ongetwijfeld een van de beste fietsbrillen verkrijgbaar op onze website.

Dankzij de polaroid glazen heb je geen last van het zonlicht. De gekleurde glazen zijn gemaakt van polycarbonaat en zorgen ervoor dat het zonlicht wordt gefilterd. hierdoor zal zowel de lichtintensiteit als de schittering van het zonlicht afnemen.

sport fietsbril zomer 2020

Deze fietsbril komt samen met een stevige brillenkoker en een zwart schoonmaakdoekje. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en is natuurlijk ook geschikt voor andere sporten.

LYKO - Gepolariseerde fietsbril

De LYKO set bestaat uit een fietsbril met verwisselbare lenzen. Dankzij deze extra lenzen kun je de lichtintensiteit helemaal naar wens aanpassen. Dit is natuurlijk ideaal als je op de fiets zit, omdat je ogen zo veel minder belast worden.

triatlon sportbril zomer 2020

Deze lichtgewicht bril is gemaakt van 100% kunststof zodat hij tijdens langere fietsritten geen vermoeidheid rond de neus veroorzaakt. Naast het extra setje lenzen komt de LYKO in een stevige opbergkoker en klein zwart reishoesje.

AEROMASTER - Fietshelm met ingebouwde magnetische fietsbril

De AEROMASTER mag zeker niet ontbreken in deze lijst met de beste fietsbrillen van onze site.

Met dit product sla je twee vliegen in een klap. Je krijgt namelijk een aerodynamische fietshelm met een ingebouwde fietsbril.

fietsbril en helm in een zomer 2020

De bril is magnetisch waardoor je hem makkelijk kunt verwijderen en dus ook apart kunt gebruiken.

De lens biedt UV-bescherming voor je ogen en zorgt er tevens voor dat je geen last hebt van regen, stofdeeltjes en andere factoren die je zichtveld kunnen belemmeren.

GEKKO Fietsbril met UV bescherming

De GEKKO fietsbril is een must voor de fanatieke wielrenners onder ons. Deze fietsbril komt met vijf verwisselbare lenzen en een kunststof montuur.

fietsbril zomer 2020 met meer glazen

Daarnaast zorgt het huidvriendelijke materiaal van de neussteuntjes voor minder vermoeidheid rondom de neus. Ook beschikt deze variant over een setje uv-beschermende glazen. Zo zijn je ogen verzekerd van een optimale bescherming tegen de zon.

ROCKER - Fietsbril met gepolariseerde glazen

Afsluitend in dit rijtje met de beste fietsbrillen van plattebandd.nl is de ROCKER. Deze bril is geliefd bij menig fietssporter. De set bestaat uit verwisselbare polaroid lensen, trendy opbergkoker, zwart reishoesje en handig omhangkoord.

Wat deze fietsbril uniek maakt zijn de fotochrome lenzen. Deze krijgen uit zichzelf een donkerder tint wanneer ze worden blootgesteld aan zonlicht. Haal je de glazen uit de zon dan keren ze binnen no-time weer terug naar een heldere tint.

beste fietsbril zonnebril zomer 2020 fietstocht nederland fietstocht belgie

Ze hebben ongeveer 40 seconden nodig om volledig donker te worden en ongeveer 2 - 5 minuten om weer helder te worden. Zo maakt het in principe niet uit in welke weersomstandigheden je fietst. Met deze fietsbril geniet je namelijk bij elk weertype van een optimale blik op de weg.

Nog meer fietsbrillen?

Heb je na het lezen van ons lijst met beste fietsbrillen nog geen passende fietsbril gevonden? Check dan het volledige assortiment op platteband.nl.