Bestel vandaag en ontvang GRATIS verzending

Fietshelm met verlichting voor minder ongelukken

Meta-omschrijving: Ben jij op zoek naar een fietshelm met verlichting? Dankzij de SuperSafe Helm met USB oplaadbare veiligheidslichten ben je goed zichtbaar in het verkeer.

 

In deze blog vind je meer uitleg over de SuperSafe fietshelm met verlichting! Vanuit de hele wereld staan wij Nederlanders bekend om onze fietscultuur! Draait het tijdens het fietsen om veiligheid, dan scoren direct een stuk minder goed.

Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek kwamen er bijvoorbeeld in 2019 ruim 200 fietsers om het leven door een verkeersongeluk. Het is dus altijd verstandig om tijdens het fietsen een veiligheidshelm te dragen.

Misschien vind je de meeste fietshelmen niet direct de meest modieuze toevoeging aan de rest van je fietskleding. Toch behoort dit onmisbare item tot één van de belangrijkste manieren om jezelf tijdens een fietstocht te beschermen tegen ongelukken.

Je verlaagt hiermee niet alleen de kans op een dodelijk ongeluk. Je zorgt er zo namelijk ook voor dat je deze zomer met een veilig gevoel op de fiets kunt stappen. Zonder dat je bijvoorbeeld plotseling wordt aangereden en met spoed in het ziekhuis belandt.

Fietshelm met oplaadbare USB verlichting voor extra veiligheid

Naast het aantal verkeersdoden vinden er jaarlijks nog talloze verkeersongelukken met fietsers plaats. Het dragen van een fietshelm met verlichting is dus zeker geen overbodige luxe.

Het is namelijk niet voor niets verplicht om in veel gebieden van Duitsland een fietshelm te dragen. Op het moment dat je bijvoorbeeld tegen een auto aanbotst, zorgt zo'n helm ervoor dat de harde klap tegen je hoofd beter wordt opgevangen.

De meest belangrijke redenen dat fietsers worden aangereden is het feit dat ze vaak slecht zichtbaar zijn voor automobilisten. Bij het dragen van een fietshelm met oplaadbare USB verlichting, heb je tijdens het fietsen natuurlijk een stuk minder kans op een fataal verkeersongeluk.

De SuperSafe fietshelm zorgt ervoor dat je beter zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Hij beschikt immers over veiligheidslichten aan de voor, zij- en achterkant van de helm. De 2000ma leds zorgen ervoor dat je vanuit alle kanten zichtbaar bent op de fiets.

Hiermee draag je niet alleen bij aan je persoonlijke veiligheid, maar je zorgt ook dat de veiligheid van andere weggebruikers niet in gevaar wordt gebracht. In totaal verminder je zo namelijk aanzienlijk de kans op een dodelijk fietsongeluk.

Zeker als je geen normale fiets hebt maar beschikt over een e-bike. Met een elektrische fiets raas je namelijk met forse snelheid over het fietspad en heb je dus ook drie keer zoveel kans op een dodelijk ongeval.

Andere populaire opties zijn de Lumin fietshelm en de Luminos fietshelm.

Deze zijn beide voorzien van ingebouwde verlichting maar hebben een ander design dan de supersafe helm. Dit gaat dus meer om persoonlijke smaak maar ze zijn alle 3 perfect voor de dagelijkse fietser. 

Kenmerken van fietshelm met oplaadbare USB verlichting

Hieronder staan alvast wat belangrijke kenmerken van de SuperSafe fietshelm op een rijtje. Zo krijg je hopelijk een beter beeld betreft de mogelijkheden van een fietshelm met oplaadbare USB verlichting.

Vanuit elke hoek zichtbaar

Dankzij de SuperSafe helm is de kans onwijs groot dat je tijdens het fietsen wordt gezien door auto's, vrachtwagens en andere weggebruikers. Je bent namelijk goed zichtbaar vanuit elke hoek. Zoals hierboven ook al staat omschreven loop je zo dus een stuk minder kans op een dodelijke botsing.

Waterdichte fietshelm met verlichting

Het verbaast je misschien maar deze fietshelm met verlichting is waterdicht. Ondanks de ledlampen en usb-aansluiting is de SuperSafe fietshelm waterdicht. In principe kan hij dus wel tegen een regenbui.

Een ding is wel van belang om hierbij te vermelden. Ben je namelijk genoodzaakt om voor langere tijd door de regen te fietsen, dan kan het best zijn dat de helm na verloop van tijd wat regendruppels doorlaat.

Drie lichtstanden

Je kunt de verlichting van de SuperSafe helm op drie verschillende standen instellen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor direct licht, of knipperlicht. Ook is het mogelijk om de kleur van het licht naar wens aan te passen.

Instelbare maat

De maat van deze fietshelm met verlichting kun je passend maken voor iedereen. Via een draaiknop op de achterkant kun je maat van de fietshelm instellen.

Het is belangrijk dat de helm strak om je hoofd blijft zitten. Zo heb je minder snel de kans dat die per ongeluk afvliegt tijdens het fietsen. Daarnaast zorgt dit ook gewoon voor een optimale bescherming in het geval van een ongeluk.

Langdurige gebruikstijd

Dankzij de verschillende standen voor het licht, beschikt deze moderne fietshelm over een variërende gebruikstijd. Je kunt de stand voor de verlichting makkelijk instellen via het paneel op de achterkant van de helm.

De totale gebruikstijd van de verlichting is natuurlijk ook afhankelijk van de lichtsterkte.

  • Sterk: 4 uur
  • Zwak: 9 uur
  • Flash: 24 uur

Maak je alleen gebruik van het licht aan de zijkant van de helm? Dan kun je ongeveer één maand lang met verlichting fietsen, voordat de accu helemaal leeg is.

Comfortabele pasvorm

De binnenkant van de fietshelm beschikt over een zachte stof die voldoende zuurstof doorlaat tijdens het fietsen. De helm krijgt zo dus een onwijs comfortabele pasvorm, zodat je de helm langdurig kunt dragen. Bovendien zorgt dit ervoor dat je tijdens het fietsen geen last hebt van kleine irritaties.

USB oplaadbare verlichting

De verlichting van de SuperSafe fietshelm is oplaadbaar. Deze bevat namelijk een kleine usb-aansluiting zodat je nooit meer zonder licht hoeft te fietsen. Uiteraard komt de SuperSafe helm standaard met een oplaadkabel. Hiermee kun je de ledverlichting zelfs onderweg ergens snel en makkelijk opladen.

Multifunctionele fietshelm met verlichting

Wat veel mensen vergeten bij het aanschaffen van een degelijke fietshelm met verlichting, is dat je de helm ook voor andere doeleinden kunt gebruiken. Je kunt hem bijvoorbeeld ook dragen tijdens het skiën, snowboarden, schaatsen of skeeleren.

Bovendien is de led verlichting ideaal om bijvoorbeeld als hands-free lamp te gebruiken tijdens een boswandeling of activiteiten in het donker.

30 dagen garantie

Stel dat je besluit deze fietshelm met led verlichting te kopen, dan ben je verzekerd van een 30 dagen garantietermijn. Het kan namelijk altijd voorkomen dat je toch niet helemaal tevreden bent over de SuperSafe helm.

Tijdelijke Zomer Actie

Op de website Plattebandd.nl bespaar je tijdelijk 100 euro bij aankoop van de Supersafe helm. Wacht dus zeker niet te lang en zorg dat je helemaal klaar bent voor het fietsseizoen!

 

P.S. Wij hebben in totaal 3 fietshelmen met ingebouwde verlichting. Bekijk hier alle helmen of hier de Lumin en hier de Luminos.