Veilig fietsen: 5 tips die je moet weten om heelhuids de donkere wintermaanden door te komen (#5 zullen velen niet leuk vinden).

 Veilig fietsen in het donker is ontzettend belangrijk. In dit artikel vind je daarom 5 bruikbare tips voor een nóg veiligere fietstocht in donker!

Veilig fietsen in het donker is een must! Zeker wanneer de dagen steeds korter worden. Want dan neemt de kans op ongelukken tijdens het fietsen aanzienlijk toe. Hieronder vind je onze 5 meest bruikbare tips voor een veilige fietstocht in het donker!

1. Verlichting is ontzettend belangrijk

Zonder de juiste verlichting is het enorm lastig voor andere weggebruikers om fietsers in het donker op tijd te spotten. Zorg er daarom altijd voor dat je goed zichtbaar bent op de fiets. Zo voorkom je de meeste ongelukken!

2. Samen fietsen is beter dan alleen

Als het even kan dan is het verstandig om samen te fietsen in plaats van alleen. Lang niet elke fietser heeft zijn fiets voorzien van een setje fatsoenlijke fietslampen. Let op dat daarom degene met betere verlichting altijd aan de binnenkant van de weg blijft fietsen!

3. Draag reflecterende kleding

Niet alleen fietslicht maar ook reflecterende kleding kan de veiligheid tijdens een nachtelijke fietstocht doen verbeteren. Dankzij de reflectoren weerkaatst het licht van automobilisten en andere medeweggebruikers.

4. Neem de bekende routes

Wil je verzekerd zijn van veilige fietstochten in het donker? Kies dan altijd voor de meest veilige en vooral bekende routes. Drukke wegen kun je beter vermijden om eventuele ongelukken te voorkomen.

5. Fiets zonder muziek

Fietsen in het donker kun je het beste doen zonder naar muziek te luisteren. Probeer daarnaast ook niet teveel aandacht te besteden aan je telefoon, maar laat het toestel verstandig in je broekzak!

Hoe kun je altijd veilig blijven fietsen in het donker?

Hier bij Plattebandd.nl is Ons doel is het leven van fietsers makkelijker te maken door hoge kwaliteits oplossing aan te bieden voor hun problemen en benodigheden. Veilig fietsen in het donker nemen wij daarom ook ontzettend serieus. Want juist dan gebeuren de meeste ongelukken met allerlei narigheid als gevolg. Nu de winter voor de deur staat zal het vaker donker zijn. En wij willen jou helpen zo veilig mogelijk te zijn tijdens deze periode.

Een van onze meest ideale producten hiervoor is de Supersafe fietshelm. Deze is voorzien van veiligheidslichten aan de voor, zij- en achterkant van de helm. Zo ben je op de fiets altijd en overal zichtbaar voor zowel auto rijders, als andere weggebruikers.

Dé oplossing voor veilig fietsen in het donker

Een onderzoek stelt dat de kans op een ongeluk tijdens het fietsen in het donker een aanzienlijk stuk groter is dan bij licht. Gelukkig neemt dit risico voor veel fietsers in het donker af met ongeveer 17% dankzij goedwerkende voor- en achterverlichting.

Bij ons van Platteband.nl staat veilig fietsen ontzettend hoog in het vaandel. Daarom vind je op onze webshop producten als de SuperSafe Helm, waarmee elke fietstocht in het donker een stuk veiliger wordt voor iedereen.

Mocht je interesse hebben in het verhogen van jouw veiligheid tijdens fietstochten in het donker? Dan verwijzen we je graag door naar onze webshop!

Eigenschappen van de SuperSafe fietshelm

Om alvast een beter beeld te schetsen wat betreft de eigenschappen van de SuperSafe fietshelm. Lijkt het ons verstandig om hieronder even kort de meest belangrijke functies en mogelijkheden van de helm nader toe te lichten.

Altijd en overal zichtbaar: de helm heeft lampen aan de voorkant, achterkant en aan de twee zijkanten zitten. Dankzij de 3 verschillende modes ben je als fietser gegarandeerd zichtbaar voor andere weggebruikers.

Stevig en waterproof: naast de ingebouwde lampen biedt deze helm bescherming tegen weer, wind en ongelukken.

Opladen via USB: ook heeft de helm een micro USB-poort die eenvoudig aan te sluiten is op je laptop of stopcontact met USB-adapter.

Comfortabele pasvorm: ondanks het verfraaide design van deze helm biedt hij ook nog een ontzettend comfortabele pasvorm. Deze is verstelbaar dankzij de draaiknop die aan de achterkant van de helm zit bevestigd.

Daarnaast is de binnenkant voorzien van een zachte en ademende stof, zodat je de helm langdurig kunt dragen zonder hier last van te krijgen.

Multifunctionaliteit: de SuperSafe fietshelm is natuurlijk het perfecte accessoire voor elke fietstocht in het donker. Bovendien kun je de verlichting van de helm ook goed gebruiken, als je bijvoorbeeld gaat kamperen of bij andere (gevaarlijke) activiteiten in het donker.

Plattebandd.nl staat voor veilig fietsen

Misschien vraag je jezelf af wie wij precies zijn en waarom wij het zo belangrijk vinden dat de veiligheid van fietsers gewaarborgd blijft.

Nederland is een fietsland en dat willen we graag zo houden! Veilig fietsen in het donker hoort daar natuurlijk ook bij. Het is simpelweg meer dan belangrijk om hier als fietser rekening mee te houden.

Zeker als je kijkt naar het aantal fietsongelukken die elk jaar blijven voorkomen hier in Nederland. Dan valt er op het gebied van veiligheid tijdens het fietsen nog genoeg te halen.

Wij van Plattebandd.nl helpen Nederlanders hier natuurlijk graag een extra handje mee! Daarom bieden wij producten aan op onze webshop die de verkeersveiligheid op de fiets gegarandeerd verbeteren.

Naast de handige fietshelm vind je hier onder anderen brillentelefoonhoudershandschoenensokken en verlichting. Zo blijft elke fietstocht zowel in het licht als donker een veilige activiteit.

 

Hieronder vind je alle producten die wij aanbieden voor extra veiligheid in het donker.

Als je tot hier bent gekomen zijn wij enorm trots op jou en merken wij dat jij veiligheid ook belangrijk vind. En om onze waardering hiervoor te tonen kan jij deze 10% kortingscode gebruiken als je nu iets besteld. 

Code: Veilig10

PS. Zet je veiligheid voorop de komende maanden.